Gözenekleri Sıkılaştıran Portakal Kabuğu Maskesi

Hasan

New member
Gözenekleri Sıkılaştıran Portakal Kabuğu Maskesi
Hazır kış aylarında ve portakalın bolca bulunduğu bir mevsimdeyken Meltem Açıkel’in önermiş olduğu siyah noktaları yok eden ve gözenekleri sıkılaştıran portakal kabuğu maskesini denemeye ne dersiniz? Kadinahas.com olarak sadece 2 malzeme ile hazırlanan pratik, ancak oldukça etkili bu maskeyi siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.



Gözenekleri sıkılaştıran maske için gerekli malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı ve kullanımı:
Cam bir kasenin içerisinde 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu ve 2 yemek kaşığı doğal yoğurdu iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Daha sonra hazırlamış olduğunuz karışımı temiz olan cildinize hafif şekilde masaj yaparak sürün ve kuruyana kadar yüzünüzde kalmasını sağlayın.
Maskeniz kuruduktan sonra ılık su ile yıkayarak yüzünüzden arındırın. Son olarak cildinizi doğal gül suyu ile silerek maskenizi tamamlayın.
Not: Maske sonrası gül suyu ile yüzünüzü silmek gözeneklerinizin daha çabuk sıkılaşmasını sağlayacaktır.
Portakal kabuğu maskesini haftada 1-2 kez düzenli olarak uygulayınız. Düzenli uygulandığı taktirde gözenekleri sıkılaştırır, siyah noktaları yok eder ve cilde iyi bir nem katar.
Uyarı: Portakal kabuğunun asitik yapısından dolayı hassas ve alerjik cilt yapısına sahip olanlar yüzlerinin küçük bir bölümünde deneyerek uygulamalıdır.