Şems Arslan Saç Dökülmesini Durduran Kına Tarifi

SurahiO

Member
Şems Arslan Saç Dökülmesini Durduran Kına Tarifi
Kimyager ve Güzellik Uzmanı Şems Arslan’ın önermiş olduğu koyu renk saçlar için saç dökülmesini durduran kına tarifini kadinahas.com olarak siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.



Saç dökülmesini durduran kına için gerekli malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı kına
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım çay kaşığı hardal tohumu tozu
  • 1 çay kaşığı zencefil suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar süt
Hazırlanışı ve kullanımı:
Cam bir kasenin içerisine, 2 yemek kaşığı kına, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı kuru maya, yarım çay kaşığı hardal tohumu tozu, 1 çay kaşığı rendelenmiş ve suyu sıkılmış taze zencefil suyu, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı koyun ve üzerine kıvamını ayarlamak için aldığı kadar süt ekleyip homejen bir karışım elde edin.
Hazırlamış olduğunuz karışımı saça uygulamadan önce, ayrı bir yerde yarım çay bardağı sütün içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırın ve temiz olan saçınıza hafif şekilde masaj yaparak peeling uygulayın.
Peeling uygulamasının ardından, kenarda hazır bekleyen saç dökülmesini durduran kınayı saç diplerinden saç uçlarına kadar boya sürer gibi sürün. Daha sonra streç yada bone yardımıyla saçları iyice kapatıp 5-6 saat kadar bekletin.
5-6 saat sonra saçtaki kınayı, katranlı yada kükürtlü bir sabunla yıkayıp arındırın.
Bu tarifi düzenli olarak haftada 1 yada 2 kez uygulayınız.
Not: Şems Arslan’ın önermiş olduğu saç dökülmesini durduran kına tarifi, koyu renkteki saçlar için uygundur.
Uyarı: Migren ve yüksek tansiyon hastaları bu tarifi uygularken içerisine kesinlikle zencefil ve hardal tohumu tozu eklememelidir. Çünkü bu 2 baharatın ısıtıcı özelliği bulunduğu için kan dolaşımını hızlandırır, tansiyon yüksekliğine ve baş ağrısına sebebiyet verebilir.